7 voordelen van laminaat

Laminaatvloeren zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het is slijtvaster geworden en kan goed tegen een stootje. Laminaat is beschikbaar in verschillende patronen en kleuren en tegenwoordig amper te onderscheiden van een echte parketvloer. Lees hier meer over de voordelen van laminaat! 

De 7 voordelen van laminaat

  1. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hardheid. In een ruimte die intensief wordt belopen of waar bureaustoelen op wieltjes staan, doe je er goed aan te kiezen voor een hogere hardheid. In slaapkamers volstaat een vloer met een lagere hardheid.
  2. Laminaat wordt zwevend gelegd. De vloer wordt dus niet vastgemaakt aan de ondergrond en kan daardoor makkelijk worden verwijderd en zelfs worden meegenomen naar een nieuw huis.
  3. Laminaatvloeren zijn tegenwoordig amper van echt parket te onderscheiden. Tegenwoordig zijn er laminaatvloeren te koop met v-groef, reliëf en noesten erin verwerkt, wat het effect en gevoel van hout nog meer versterkt.
  4. Een groot voordeel van laminaat ten opzichte van houten vloeren zoals tapisparket is dat zowel de aanschaf als het leggen ervan goedkoper is.
  5. Laminaat is vrij eenvoudig zelf te leggen. Dankzij het handige kliksysteem en een beetje handigheid lukt het vaak om de vloer binnen een dag of aantal dagen te leggen. Houd wel rekening met de juiste ondervloer onder het laminaat. JPM Parket adviseert je hier graag in.
  6. Een laminaatvloer is eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of schoonmaken met een licht vochtige doek volstaat.
  7. Een houten vloer kan verkleuren door blootstelling aan zon. Met een laminaatvloer heb je geen last van dit probleem. Daarnaast werkt een laminaatvloer minder en kan het alleen beïnvloed worden door een groot verschil in temperatuur of luchtvochtigheid.

JPM Parket Eindhoven

JPM Parket is dé parketspecialist uit Eindhoven en omstreken. Ben je op zoek naar een vloer maar heb je nog geen idee waar je voor wilt kiezen? Twijfel je tussen parket, laminaat of misschien een PVC vloer? Kom langs in de showroom van JPM Parket in Eindhoven. De showroom kent 200 vierkante meter aan voorbeeldvloeren. In de showroom krijg je een goed beeld van de verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen. Het materiaal van onze parketvloeren komt uit duurzaam beheerde bossen en is voorzien van het FSC-keurmerk.Ben je geïnteresseerd in een laminaatvloer? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op! Naast laminaatvloeren hebben we ook tapisparketlamelparketPVC en multiplankvloeren.

Meest recente berichten