De grootste voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren informatie

PVC vloeren zijn relatief goedkoop. Omdat het goedkoop is heb je er niet lang plezier van. Dit zorgt voor langwoonplezier van de vloer. PVC vloeren zijn geluiddempend, hierdoor zijn ze geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Denk hierbij aan kantoren, appartementen, flats & rijtjeshuizen.Ben je op zoek naar een vloer die lang mee gaat, zelfs met kinderen en/of huisdieren? Dan is PVC de beste oplossing. Een PVC vloer blijft mooi, ook bij intensief gebruik van de vloer. Sterker nog: hier is het zelfs voor gemaakt.Ook al verkopen we vloeren, Ook hier hebben beide delen van de zin geen verband met elkaar. adviseren wij zelfs om PVC tegen de muur te plaatsen. De kwaliteiten van PVC zorgen er voor dat het ook tegen de muur een goede optie is Hier lijkt het net of je het op de muur plakt. Als dat zo is zou ik het iets duidelijker verwoorden. Wil je niet de hele muur volplakken met PVC? Dan kun je ook alleen de plinten van PVC nemen.PVC is waterdicht en dit maakt het geschikt voor onder andere vochtige ruimtes. Zo kun je in de keuken of badkamer water op de grond laten komen, zonder dat dit in de vloer trekt. Het is daarnaast makkelijk schoon te maken.

De grootste voordelen van een PVC vloer zijn:

  • PVC vloeren zijn duurzaam en gaan lang mee
  • De PVC vloeren zijn stil en geluiddempend
  • PVC vloeren zijn vanwege de sterke toplaag zeer slijtvast
  • De planken kunnen strak tegen de muur gelegd worden
  • Een PVC vloer is goed bestand tegen vocht
  • Vloeren van PVC zijn gemakkelijk schoon te maken

Meest onderhoudsvriendelijke vloer

Vloeren van PVC worden gezien als de meest onderhoudsvriendelijke vloer.  Dit type vloer is erg onderhoudsvriendelijk door meerdere eigenschappen die het bezit. PVC vloeren zijn volledig waterdicht. Voedsel en drinken dat tussen de naden komt bij een vloer is onhygiënisch en gaat rotten. Naast de stank die dit oplevert is het ook niet goed voor je vloer.Met een PVC vloer is dit een probleem van het verleden. Doordat deze vloer waterdicht is, maakt dit het ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Ook is PVC in de badkamer een uitstekende keus. De combinatie van waterdichtheid en mogelijkheid voor (elektrische) vloerverwarming is ideaal voor elke badkamer.

Waar staat de afkorting PVC voor?

PVC staat voor polyvinylchloride. Het is een van de meest bekende kunststoffen die er is. PVC is ideaal voor vloeren vanwege de vele voordelen die het biedt. Bekijk hierboven alle pluspunten van een PVC vloer.

PVC parket

Als mensen het over een PVC parket hebben, dan bedoelen zij eigenlijk een PVC vloer. PVC parket / PVC houten vloeren bestaat niet. Parket is namelijk een vloerbedekking die bestaat uit hout. PVC vloeren bestaan wel! En deze hebben wij heel toevallig in ons assortiment ;).

PVC vloer strak tegen de muur

Door de eigenschappen die PVC vloeren bezitten is het ook mogelijk deze aan de muur te monteren. PVC vloeren zijn (zoals eerder genoemd) onderhoudsvriendelijk. Nu hoeft het natuurlijk niet perse een vloer te zijn, maar kun je ook de PVC vloer strak tegen de muur zetten. Zo worden alle pluspunten die je normaal voor de vloer heb, ineens beschikbaar voor de muur.Onderhoudsarm, makkelijk schoon te maken en geluiddempend. Vooral de geluiddempende functie is erg fijn voor de muur. Minder overlast voor én (nog belangrijker) van je buren!

JPM Parket in Eindhoven

JPM Parket is dé parketspecialist uit Eindhoven en omstreken. Ben je op zoek naar een vloer maar heb je nog geen idee waar je voor wilt kiezen? Twijfel je bijvoorbeeld nog tussen een houten vloer of een PVC vloer? Neem dan eens een kijkje in de showroom van JPM Parket in Eindhoven. De showroom kent 200 vierkante meter aan voorbeeldvloeren. In de showroom krijg je een goed beeld van de verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen.Interesse in een PVC vloer? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op! Naast PVC vloeren hebben we ook een ruim assortiment parketvloeren, waaronder tapisparket, lamelparket  en multiplankvloeren.

Meest recente berichten