jpm logo 6

Houten vloer schuren en afwerken in Eindhoven

Vloer schuren

Waarom kiezen voor het leggen van een nieuwe vloer wanneer je al ga jij je vloer schuren en afwerken een even goed resultaat krijgt? Je zorgt er dan namelijk voor dat er een nieuw beschermlaagje op je vloer komt waardoor hij weer jaren mee kan. Maar hoe doe je dit precies? En hoe kies je de beste afwerking? Wij vertellen je hier graag meer over!

 

Wat zijn de afwerkopties?

Wanneer jij je vloer gaat of schuren moet je ook kiezen hoe je deze gaat afwerken. Maar hoe maak je deze keuze? Iedere afwerking heeft zijn eigen voordelen. Zo ligt lak op het hout en dicht het hout af. Daardoor wordt het hout minder kwetsbaar voor beschadigingen en verkleuringen. Onderhoudsolie dringt daarentegen juist door in het hout waardoor de vloer blijft ademen maar wordt de vloer gevoeliger voor vocht en verkleuringen. Ten slotte kun je je vloer ook laten beitsen. Hiermee zorg je voor een verdieping van de kleur en eventueel zelfs een kleuraccent. Beits zorgt NIET voor extra bescherming van je vloer. Om die reden worden de vloeren altijd nog afgewerkt met lak of olie.

Weet jij niet goed wat voor afwerking het beste is voor jouw houten vloer? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

 

Waarom zou jij je vloer schuren en wat zijn hier de voordelen van?

Het is een logische gedachte om je houten vloer te vervangen op het moment dat er veel beschadigingen  zichtbaar zijn. Vaak is het echter een goedkopere en even goede oplossing om je vloer een onderhoudsbeurt te geven. Wij zetten graag een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Gelakte vloeren vergen weinig onderhoud.
  • Goede bestendigheid tegen vloeistoffen.
  • De levensduur van de vloer wordt met  8 tot 10 jaar verlengd.
  • Wanneer de vloer iedere 2 tot 3 jaar gereinigd wordt, ziet deze er als nieuw uit.
  • Geen noodzakelijk tussentijds onderhoud nodig.
  • Het onderhouden van je vloer is veel goedkoper dan het leggen van een nieuwe vloer.

Denk jij na het lezen van deze blog nog dat het nodig is om jouw vloer te vervangen? Of kan de vloer beter geschuurd en gelakt worden. Mocht je er nog niet uit zijn wat voor jouw situatie de beste oplossing is? JPM Parket helpt je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Jouw vloer laten onderhouden door JPM Parket in Eindhoven

De specialisten van JPM Parket hebben jarenlange ervaring in het vak en weten precies wat jouw vloer nodig heeft. Zij maken jouw houten vloer weer zo goed als nieuw! Ben jij geïnteresseerd? Of heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Aarzel niet en neem contact met ons op.