Houten vloeren Eindhoven

Houten vloer
Op zoek naar de mooiste houten vloeren van Eindhoven? JPM Parket in Eindhoven heeft een uitgebreid assortiment nieuwe houten vloeren. Er bestaan verschillende soorten houten vloeren. We leggen ze graag aan u uit.

Verouderde vloer

Een verouderde vloer ziet eruit alsof de vloer al jaren oud is, maar is compleet nieuw. De vloerdelen worden namelijk getrommeld met steentjes en glas waardoor er kleine plekken van slijtage, putjes en scheurtjes in ontstaan.Deze slijtageplekken zorgen voor een geleefd karakter en nieuwe beschadigingen vallen niet op.Hoewel het niet mogelijk is om een verouderde vloer te schuren en te lakken is het wel mogelijk om deze houten vloer te beitsen. Zo kunt u de vloer van een andere kleur voorzien wanneer u toe bent aan iets nieuws.

Lamelparket

Lamelparket heeft een 3,6 mm dikke toplaag. Deze wordt vervolgens kruislings verlijmd op de ondervloer. Hierdoor heeft de vloer amper ruimte om te ‘werken’. Een voordeel van lamelparket is dat de keuze van een toplaag eindeloos is. Zo heeft u ruim keuze uit alle (hard)houtsoorten.

Multiplankvloer

De naam zegt het eigenlijk al. De multiplankvloer bestaat uit meerdere houten delen. De onderlaag is gemaakt van berken multiplex. Hier bovenop kan iedere houtsoort worden verlijmd. De toplaag kan in dikte verschillen, afhankelijk van de kamer waarin de vloer komt te liggen. Voor een slaapkamer is een toplaag van 3 mm voldoende. Voor een woonkamer raden wij een toplaag aan van 4 tot 6 mm.Voordeel van deze “dikke” vloer is dat de toplaag meerdere keren geschuurd kan worden. Uw vloer kan  met goed onderhoud zeker vijftig jaar meegaan.

Tapis parket

Tapis parket is een verzamelnaam van ambachtelijk parket zoals het van oudsher wordt gelegd. Een tapis parketvloer zet niet uit en krimpt niet, de kans dat er scheuren ontstaan of het parket gaat bollen is bijzonder klein. Dat maakt het een ideale vloer in combinatie met vloerverwarming. Een tapis parketvloer wordt gelegd in stroken of in een blokpatroon of de visgraat. Dit vergt altijd precisie, kennis van het materiaal en vakmanschap.

JPM Parket Eindhoven

De keuze voor een nieuwe houten vloer in Eindhoven is dus enorm. Maak de keuze gemakkelijker en kom langs in onze showroom om al onze houten vloeren in het echt te bekijken.

Meest recente berichten