Huisdieren op een houten vloer

vloer 1

U wilt graag een houten vloer laten leggen, maar u heeft ook nog een trouwe viervoeter in huis rondlopen. Kan een houten vloer met een huisdier? Geen probleem! Wel is het juiste onderhoud nodig om uw vloer in de juiste staat te houden. JPM Parket helpt u graag en geeft u het nodige advies!

Vochtig

Wanneer de hond net een lekker rondje buiten heeft gelopen in de regen, bent u minder blij: hij laat vieze en natte pootjes achter op de houten vloer. Zelfs wanneer u een goed geoliede vloer heeft, is het erg belangrijk dat u de vloer goed droogt houdt. Anders trekt de vochtigheid in en ontstaan er plekken en kringen in uw vloer. Vergeet daarom ook niet om even een matje onder de voer- en drinkbak van uw huisdier te plaatsen.

Krassen

U kunt er als baasje niet omheen maar elke hond of kat maakt wel eens krassen op een houten vloer. Maar hoe voorkomt u verdere krassen en hoe behandelt u deze? Het is belangrijk om uw vloer goed te onderhouden wanneer u huisdieren heeft. U kunt op drie manieren uw houten vloer onderhouden: lak, olie en beits. Behalve het onderhouden van de vloer met lak kunnen we de vloer ook voor u schuren. Door de vloer te schuren, verdwijnen putjes in de vloer als sneeuw voor de zon.

  • Lak: Lak biedt niet alleen bescherming tegen slijtage, maar ook tegen vloeistoffen zoals: water, wijn en koffie. Wanneer de vloer is gelakt, is het belangrijk dat u geen vloeibare zepen gebruikt om de vloer schoon te maken. Zo wordt de laklaag aangetast.
  • Olie: Olie beschermt uw houten vloer tegen vuil en vocht. De olie trekt in het hout, wat ervoor zorgt dat de houtstructuur goed zichtbaar wordt.
  • Beits: Beits is een houtbehandeling op waterbasis. Beits zorgt ervoor dat het hout van binnenuit wordt beschermd.

Welke vloer is geschikt voor huisdieren?

Wij raden aan om een houten vloer goed af te werken met lak, olie of beits. Wanneer u helemaal voor gemak wilt gaan, kunt u kiezen voor een PVC vloer. JPM Parket biedt deze vloer ook aan. Een PVC vloer is makkelijk schoon te maken wanneer uw huisdier bijvoorbeeld een “ongelukje” heeft gehad. Het trekt niet snel in de vloer, wat ervoor zorgt dat er geen vlekken of kringen ontstaan. Een ander voordeel van een PVC vloer is dat hij geluiddempend is.

Laat JPM Parket met u meedenken

Weet u nog niet helemaal zeker welke vloer het beste bij u past? Kom langs bij onze showroom in Eindhoven of neem contact met ons op. Wij geven u het deskundig advies dat u nodig heeft.

Meest recente berichten