Zo reinig je een laminaatvloer

laminaatvloer reinigen
Een nieuwe laminaatvloer wil je natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Zeker omdat een laminaatparket niet kan worden gerepareerd als de toplaag versleten is. Maar hoe reinig je laminaat en zorg je ervoor dat het lang mooi blijft? Hoewel laminaat zeer onderhoudsvriendelijk is kan het met de verkeerde producten snel lelijk worden. Lees in dit artikel wat je wel en juist niet moet doen om jouw laminaat te reinigen.

Droog reinigen 

Laminaat is een product dat geen vuil opneemt en waar vuil bijna niet aan hecht. Met een stofzuiger, bezem of droge doek/swiffer kun je heel simpel het meeste vuil verwijderen. In de meeste gevallen is het droog reinigen van de vloer meer dan voldoende. Zo voorkom je krassen en bestaat er geen kans dat er vocht in het laminaat gaat zitten, wat ervoor kan zorgen dat laminaat gaat bollen.

Licht vochtig reinigen

Is de vloer écht vies of wil je de vloer grondig reinigen? Doe dit dan met een licht vochtige doek. Vaak is lauw water op zichzelf al voldoende om het laminaat weer schoon te maken. Om strepen te voorkomen kun je de vloer nadien drogen met een doek. Zo voorkom je strepen of een doffe laag op het laminaat.

Reinigen met azijn of laminaatreiniger

Is alleen water niet voldoende om de vloer te reinigen? Voeg eens een scheutje schoonmaakazijn toe aan het water. Een gewone laminaatreiniger is ook een optie, maar kijk uit dat het geen glansreiniger of toplaagvernieuwer is. Deze reinigers bouwen beschermlagen op die op den duur glansverschillen, krassen en strepen kunnen achterlaten. Allesreinigers of andere ‘agressieve’ schoonmaakmiddelen zijn niet aan te raden omdat ze vaak zorgen voor strepen en een doffe waas. Gebruik in geen geval een stoomreiniger omdat de condens tussen de naden gaat zitten en zorgt voor een bolling van het laminaat.Kortom, het beste reinig je laminaat ‘droog’: gewoon met de stofzuiger of een droge doek. Wil je de vloer toch echt vochtig reinigen? Gebruik dan een licht vochtige doek, eventueel met een beetje azijn of laminaatreiniger. Alle andere schoonmaakmiddelen zijn niet aan te raden.Wil je een nieuwe vloer of je oud vloer nieuw leven in blazen? Neem contact met ons op!

Meest recente berichten