Laminaat vloer met vloerverwarming

Laminaat vloer met vloerwarming
In vele huishoudens wordt het gebruikt, een laminaat vloer. De vloer zelf voelt vaak wat koud aan, waardoor velen de vloer willen combineren met een vloerverwarming. Maar kan dit wel en waar moet u rekening mee houden? JPM Parket beantwoordt al uw vragen.

Vloerverwarming in combinatie met laminaat

Een laminaat vloer is goed te combineren met een vloerverwarming. Toch zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het combineren van deze twee producten. Bij het verkeerde laminaat of een verkeerde ondervloer, heeft u namelijk niets aan een vloerverwarming doordat de warmte niet door het materiaal komt.

Dikte van een laminaat vloer

Als u een laminaat vloer gaat aanschaffen en u wilt (later) een vloerverwarming installeren, is het belangrijk dat u niet een te dikke laminaat vloer laat leggen. Een dikte van ongeveer 8mm is het maximum waarmee de warmte nog door de vloer kan komen, een dunnere dikte wordt aangeraden.

Warmteweerstand van de ondervloer

Dit is wellicht het belangrijkste element bij een laminaat vloer gecombineerd met een vloerverwarming. De ondervloer kan namelijk al snel te veel warmteweerstand opbouwen waardoor uw stookkosten omhoog vliegen om de ruimte warm te krijgen. Dit wilt u juist voorkomen. De specialisten van JPM Parket helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste laminaat dikte en de juiste ondervloer.

Het onderhouden van een laminaat vloer met vloerverwarming

Het vloeronderhoud van een laminaat vloer met een vloerverwarming is niet anders dan het onderhoud van een laminaat vloer zonder vloerverwarming. In een eerdere blog leggen wij u exact uit hoe u een laminaat vloer het beste kunt onderhouden.

Laminaat vloeren van JPM Parket in Eindhoven

De laminaat vloeren van JPM Parket in Eindhoven zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hardheid, diktes en patronen. De vloer wordt door onze specialisten vakkundig bij u thuis gelegd, eventueel gecombineerd met een vloerverwarming. Maak vandaag nog een afspraak om onze vloeren in de showroom te bewonderen! Wilt u liever een van onze specialisten spreken over de mogelijkheden voor een vloerverwarming? Neem dan vrijblijvend contact met ons!

Meest recente berichten