jpm logo 6

Laminaatvloer onderhoud

JPM Parket Laminaat
Laminaatvloeren hebben zich de afgelopen jaren kwalitatief sterk ontwikkeld doordat het een veel gekozen vloersoort is. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei patronen, kleuren en diktes. De toplaag van een laminaatvloer kan helaas niet worden gerepareerd wanneer deze is versleten. Daarom is het van belang om de vloer goed te onderhouden. We geven graag een paar tips!

Wat is een laminaatvloer?

Laminaatvloer is de populairste vloer van Nederland. Een van de redenen dat men voor een laminaatvloer kiest, is de manier van monteren. Laminaat wordt altijd zwevend gelegd waardoor de vloer eenvoudig verwijderd kan worden uit een woning tijdens een verhuizing. Daarnaast is een laminaatvloer in verschillende soorten hardheid te verkrijgen. Voor een plek waar veel gelopen wordt kunt u kiezen voor laminaat met een hoge hardheid, terwijl laminaat met een lagere hardheid goed genoeg is voor bijvoorbeeld een slaapkamer.

Laminaatvloer onderhouden

Een laminaatvloer is zeer makkelijk te onderhouden. Zoals bij elke vloer is het zaak om uw vloer dagelijks schoon te houden met een stofzuiger of zachte bezem. Dit voorkomt bijvoorbeeld afvalresten die kunnen blijven plakken aan uw vloer. Om geen vuil van buiten mee naar binnen te nemen kan een inloopmat bij de voordeur helpen. Voor regelmatig onderhoud kunt u het beste uw vloer licht vochtig dweilen met een door water verdunde laminaatreiniger. Gebruik hierbij twee emmers, een emmer met laminaatreiniger en een emmer met schoonwater voor het spoelen van de dweil. Om watervlekken en beschadigingen door meubels te voorkomen, raden wij aan om bijvoorbeeld vilt onder uw stoelpoten te gebruiken.

Vlekken verwijderen op laminaat vloer

Vlekken op een laminaatvloer zijn eenvoudig te verwijderen. Zo kun je met een droge, schone doek de vlek wegpoetsen en met een licht vochtige lauwe doek de plek nawrijven.Als u te maken heeft met een hardnekkige vlek en er nog steeds resten van de vlek zichtbaar zijn, kunt u een beetje aceton op een doek aanbrengen en de resten verwijderen. Het is belangrijk dat u op een laminaat vloer nooit middelen gebruikt die niet voor de vloer bedoeld zijn.

Laminaatvloeren bij JPM Parket Eindhoven

Interesse in een nieuwe laminaatvloer? JPM Parket in Eindhoven is gespecialiseerd in het leggen van laminaatvloeren. Benieuwd naar andere vloeren? Wij hebben een ruim aanbod aan vloeren, zoals tapisparket, lamelparket, PVC en multiplankvloeren. Neem contact met ons op of kom langs in onze 200 m2 showroom!