Multiplankvloer Eindhoven

Multiplankvloer Eindhoven

Op zoek naar een multiplankvloer in Eindhoven? JPM Parket heeft een breed aanbod houten vloeren waaronder de multiplankvloer. De multiplankvloer is niet bij iedereen bekend en wordt vaak verward met lamelparket. Deze houten vloeren hebben een aantal overeenkomsten maar zijn toch verschillend. We leggen de verschillen en voordelen van de multiplankvloer graag aan u uit.

Wat is een multiplank vloer?

De multiplankvloer is een echte houten vloer, bestaande uit twee lagen. De onderste laag bestaat uit berken multiplex. De bovenste laag bestaat altijd uit hout. Welke houtsoort heeft u het liefst? Alle houtsoorten zijn namelijk mogelijk van afzelia tot merbau.

De toplaag van de multiplank vloer is massief hout en is in verschillende diktes verkrijgbaar. Een multiplank vloer die in de slaapkamer wordt gelegd is meestal 3 mm dik. Voor de huiskamer wordt er vaak voor een 4 tot 5 mm dikke multiplankvloer gekozen. Het voordeel van een dikkere toplaag is dat deze laag vaker geschuurd kan worden en langer meegaat.

Zo kan een multiplankvloer van 5 mm vijf keer geschuurd worden en gaat de vloer zeker 50 jaar mee. Ook is het mogelijk om de vloer te schuren en vervolgens een andere kleur te geven.

Verschil lamelparket

De opbouw van lamelparket is bijna gelijk aan die van de multiplankvloer. De multiplex van de multiplank vloer is dikker, ligt stabieler en werkt minder. Door de zwaardere planken liggen deze vloeren ook stabieler waardoor er minder loopgeluid ontstaat.

Voordelen multiplank vloer

De multiplankvloer heeft veel voordelen. Wij noemen hier de 3 grootste voordelen. Meer voordelen ontdekken? Lees de blog over de 6 voordelen van een multiplankvloer.

  • Veel variatie

Omdat elke houtsoort op de multiplex onderlaag gelegd kan worden is er veel variatie qua houtsoorten. Zo is er altijd een vloer die het best bij u past.

  • Duurzaam en een lange levensduur

In vergelijking met een massief houten vloer is de multiplankvloer veel duurzamer. Omdat alleen de toplaag uit hout bestaat is de vloer tot 80% duurzamer. De houten toplaag kan geschuurd worden zodat beschadigingen en slijtageplekken verwijderd kunnen worden en de vloer langer mee gaat.

  • Goed te combineren met vloerverwarming

Tegenwoordig zijn veel woningen in Nederland uitgerust met vloerverwarming. Het is hierbij belangrijk dat er een goede vloer wordt gekozen. Deze multiplankvloer werkt bijna niet en kan, wanneer de vloer verlijmd gelegd wordt, prima op vloerverwarming gelegd worden.

JPM Parket Eindhoven

JPM parket in Eindhoven is de parketspecialist uit Eindhoven en omstreken. Wij hebben een breed assortiment houten vloeren. In onze 200 m2 showroom hebben wij altijd een vloer die het beste bij u past. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op om alle voordelen en varianten van de multiplankvloer te ontdekken.

Meest recente berichten