Onderhoud PVC vloer

pvc vloer onderhoud

JPM Parket is dé vloer specialist in Eindhoven en omstreken. Om je vloer zo lang mogelijk mooi te houden adviseren wij de vloer goed te onderhouden. PVC vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, maar hebben van tijd tot tijd enige aandacht nodig. In dit artikel geven we advies over hoe je eenvoudig je PVC vloer kan onderhouden om deze zo lang mogelijk mooi te houden.

Periodiek PVC vloer onderhouden

PVC vloeren hebben niet veel onderhoud nodig. Dit is een van de redenen waarom veel mensen voor deze vloer kiezen. De fabrikant heeft al een handje geholpen. Je PVC vloer is afgewerkt met een bovenste laag die traffic wear wordt genoemd. Deze laag dient als een vrijwel krasvaste oppervlakte. Je vloer periodiek schoonhouden helpt deze laag te beschermen.

Neem droog vuil en stof weg door te vegen of stof te zuigen. Je zou denken dat droog vuil onschuldig is, maar integendeel. Zand en kleine steentjes, die voor jou bijna niet zichtbaar zijn kunnen krassen op je vloer achterlaten. Deze krassen zijn moeilijk te verwijderen, dus veeg of stofzuig regelmatig. Stofzuig met de borstel, zodat de stofzuigerpoot geen krassen op de vloer achterlaat.

Tip: Een goede schoonloopmat bij deuren voorkomt een hoop vuil in je huis.

Advies PVC vloer onderhouden

Reinig vastzittend en vochtig vuil met lauw water en speciale PVC reiniger. Gebruik geen polish, was of zachte zeep, deze middelen kunnen een vettige laag over je vloer geven. Dit trekt juist meer vuil aan en maakt strepen zichtbaar. Als je vlekken opmerkt verwijder deze dan snel. De kans is dan minder groot dat deze in de vloer trekken.

Tip: Wil je geen beschadiging van aan je PVC vloer van meubels, gebruik dan beschermviltjes. Plaats deze viltjes onder stoelen en andere meubels die vaak verplaatst worden. Zo voorkom je krassen.

Onderhoud JPM Parket

Heb je extra advies nodig? Of kan je vloer een opknapbeurt gebruiken? JPM Parket is gespecialiseerd in het onderhouden en renoveren van vloeren. Met jarenlang ervaring en de juiste apparatuur kunnen wij nieuw leven in je vloer blazen.

Meest recente berichten