Onderhouden parketvloer

Onderhoud parketvloer

Een parketvloer geeft sfeer aan uw woning en is een echte eyecatcher. U wilt natuurlijk dat uw parketvloer mooi blijft. Dit gaat helaas niet vanzelf. Daarom is het belangrijk om een parketvloer regelmatig te onderhouden. Maar hoe kan een parketvloer het beste worden onderhouden? Wij geven u een paar simpele onderhoudstips.

Verschillende soorten houten vloer

Voor het onderhouden van een parket vloer maakt het niet uit welk type hout of vloer u heeft. Alle houten vloeren werken namelijk onder een lage en hoge luchtvochtigheid. De manier van leggen is wel van belang. Er moet rekening gehouden met vloeren die zwevend gelegd worden.

Afwerking houten vloer

De afwerking van een houten vloer is een belangrijk aspect om te kiezen voor de manier van het onderhouden van een parketvloer. De keuze voor het juiste onderhoudsmiddel is belangrijk om een vloer mooi te houden.

Tips algemene onderhoud parket vloer

  • Regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen met een stofdoek of met een stofzuiger.

  • Onderhoudsmiddel

Periodiek speciaal onderhoudsmiddel aanbrengen op een houten vloer. Vooral op plekken waar slijtage eerder zichtbaar is.

  • Viltjes plaatsen

Plaats viltjes onder uw meubels. Zo voorkomt u vervelende krassen die moeilijk verwijderd kunnen worden.

  • Schoonloopmatten

Plaats schoonloopmatten bij alle buitendeuren om zand en vuil buiten de deur te houden

  • Klimaatbeheersing

Een houten vloer kan bij een te lage luchtvochtigheid naden en schuren veroorzaken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan de vloer vocht opnemen en bol gaan staan.


Tips onderhoud houten vloer in de olie

Naast normaal onderhoud is het belangrijk om tweemaal per jaar de vloer te reinigen met een speciaal dweilmiddel. Dit dweilmiddel reinigt en zorgt tevens voor een beschermlaag.

Tips onderhoud houten vloer in de hardwaxolie

Ook hier geldt dat het normale onderhoud belangrijk is. Daarnaast raden wij aan om uw vloer te dweilen met een speciaal dweilmiddel en om 2 tot 3 keer per jaar onderhoudsolie aan te brengen.

Tips onderhoud houten vloer in de lak

Uiteraard geldt ook hier dat het dagelijks onderhouden van een houten vloer zeer belangrijk is. Daarnaast geldt dat een gelakte vloer 4 keer per jaar behandeld moet worden met een polish. Eventuele slijtplekken moeten vaker worden onderhouden.
Let er wel op dat u niet teveel polish gebruikt waardoor er strepen kunnen achterblijven.

Onderhoudsbeurt parket vloer

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de vloer te ernstig beschadigd is en uw vloer een opknapbeurt kan gebruiken. In dit geval kan het schuren van een vloer uitkomst bieden. Zo worden krassen en andere schades verwijderd en kan er opnieuw een lak-, olie- of hardwaxlaag worden aangebracht. Zo kunt u snel weer genieten van een vloer die er uit ziet als nieuw.

JPM Parket Eindhoven

Het regelmatig schoonmaken van een houten vloer is erg belangrijk voor de uitstraling. Met goed onderhoud kunt nog jaren van uw vloer genieten. Toch kan het voorkomen dat uw vloer minder mooi is dan voorheen. Maak juist dan gebruik van een onderhoudsbeurt van JPM Parket. Meer informatie over het onderhouden, schuren en afwerken van een houten vloer? Neem contact met ons op.

Meest recente berichten