PVC vloeren Eindhoven

PVC vloer
Voor een mooie PVC vloer in Eindhoven ben je bij JPM Parket aan het juiste adres. PVC vloeren zijn ontzettend populair en zien er tegenwoordig bijna net zo mooi uit als een echte houten vloer. PVC staat voor polyvinylchloride en is een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor vele producten waaronder sterke en duurzame PVC vloeren.

Waarom een PVC vloer?

Een PVC vloer is voornamelijk gemaakt van kunststof en is circa 3 mm dik. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat deze vloer goed tegen vocht kan en dus prima in de badkamer of keuken gelegd kan worden. De toplaag van een PVC vloer is zeer sterk waardoor deze slijtvaster is dan meeste andere vloeren. Ideaal dus voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren. Zeker omdat dit type vloer ook nog eens gemakkelijk schoon te houden is.De dessins voor een PVC vloer lijken net echt waardoor u geen echte houten vloer meer hoeft te hebben om toch een warme uitstraling te geven aan uw huis. Naast een warme uitstraling geleidt deze vloer gemakkelijk warmte waardoor de vloer snel de kamertemperatuur aanneemt. Wel zo fijn als het buiten koud is.

PVC vloer leggen

Wanneer u uw PVC vloer heeft uitgekozen kan het leggen van de vloer beginnen. Er zijn verschillende soorten manieren van leggen. Dit is afhankelijk van de PVC vloer die u kiest. Er zijn PVC vloeren die geheel verlijmd dienen te worden, andere soorten kunnen los gelegd worden. In het geval van een verlijmde vloer moet de ondervloer eerst worden geëgaliseerd. Vervolgens moet er een lijmlaag worden aangebracht aan de ondervloer. Hierna kunnen de de stroken in lengterichting worden geplaatst. Na het verlijmen moet de vloer worden gewalst, zodat kleine luchtbellen verdwijnen en de lijm goed kan hechten aan de vloer.

JPM Parket Eindhoven

Zoals u ziet is het leggen van een verlijmde PVC vloer nog best een klusje. Voor het mooiste resultaat laat u dit doen door een ervaren professional. De vakmannen van JPM Parket Eindhoven nemen deze klus graag van u over zodat u langer kan genieten van een perfect gelegde vloer.

Meest recente berichten