Verouderde houten vloeren, wat is er mogelijk?

Verouderde houten vloer

Een verouderde houten vloer is momenteel erg populair. De uitstraling van de vloer zorgt voor een authentieke look in huis. In veel gevallen wordt de vloer bewerkt waardoor het deze uitstraling krijgt. De reden hiervoor is dat oude houten vloeren nauwelijks verkrijgbaar zijn. Wat is er dan allemaal mogelijk met verouderde houten vloeren? JPM zet het voor je op een rijtje.

Een houten vloer verouderen

Er zijn een aantal mogelijkheden om een houten vloer een verouderde uitstraling te geven. Je kunt zowel de oppervlakte als de zijkanten bewerken. We lichten de drie meest gebruikte technieken toe.

Kastijden

Bij kastijden bewerk en beschadig je de vloer als het ware met verschillend gereedschap. Denk aan het borstelen van een witte houten vloer waardoor het lijkt alsof de vloer al jaren meegaat.

Schrapen

Wanneer de schraap techniek wordt toegepast, worden de zijkanten van de plank bewerkt. Tegenwoordig zijn de zijkanten van een plank netjes afgewerkt, dat was vroeger wel anders. Voor die authentieke look wil je ook de zijkanten bewerken en een écht oud effect geven.  

Trommelen

De derde optie is het trommelen van de plank. De planken worden verzameld in een grote trommel. De trommel is gevuld met bouten, steentjes, glas en moeren. Door het draaien van de trommel zorgen de bouten en moeren voor pitten en deuken in de vloer wat die echte verouderde look creëert. Deze optie wordt het meest gebruikt bij JPM Parket.

Verkrijgbaar in verschillende soorten

Bij JPM Parket zijn de verouderde houten vloeren beschikbaar in tapisparket en een multiplankvloer. Tapisparket is de verzamelnaam voor het ambachtelijke parket zoals het van oudsher wordt gelegd. Een multiplankvloer daarentegen kent zelf meerdere lagen. De onderlaag is van berken multiplex waarop iedere houtsoort verlijmd kan worden.

Verouderde houten vloeren bij JPM Parket in Eindhoven

Ben je geïnteresseerd in een verouderde houten vloer of wil je de houtsoorten in het echt bewonderen? Neem dan nu contact met ons op voor een afspraak in onze showroom en laat je inspireren!

Meest recente berichten