Visgraatvloer Eindhoven

Op zoek naar een visgraatvloer in Eindhoven? Bij JPM Parket uit Eindhoven ben je aan het juiste adres. De visgraatvloer is misschien wel de populairste vloer van Nederland op dit moment. Door het tijdloze en traditionele patroon is het een vloer die jaren mee kan.

Houten visgraatvloer Eindhoven

Voor een visgraatvloer wordt vaak gebruik gemaakt van traditioneel parket. Onder traditioneel parket valt tapis parket en Bourgogne parket. Tapis parket bestaat uit massieve houten planken met een dikte van 6 tot 9 mm en een breedte van 7 tot 12 cm. Bourgogne parket is iets groter dan tapis parket met een dikte vanaf 9 mm en een maximale breedte tot 25 mm. De dikte van de toplaag zorgt ervoor dat deze vloeren meerdere malen geschuurd en gelakt kunnen worden waardoor de vloer jaren mee kan.Deze houten plankjes worden los tegen elkaar gelegd en direct verlijmd op de ondervloer of kunnen zelfs zwevend gelegd worden. Door deze manier van leggen wordt deze vloer als stabielste vloer gelabeld. Een houten visgraatvloer heeft ook veel voordelen. Het is geschikt in combinatie met vloerverwarming, er zijn verschillende mogelijkheden in soorten hout en heeft een lange levensduur.

PVC visgraatvloer

Voor meer gemak is het ook mogelijk om een visgraatvloer van PVC te laten plaatsen. Zo ervaar je van uiterlijk van het visgraatpatroon en geniet je van de voordelen van een PVC vloer. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in een klikversie, maar ook als plakversie. De planken kunnen strak tegen de muur gelegd worden, waardoor er geen platte plinten nodig zijn. Een PVC vloer lijkt sprekend op een echte houten vloer. De vloer kan goed tegen vocht en kan dus ook in de badkamer worden gelegd. Het schoonmaken van een PVC vloer is erg gemakkelijker. Daarnaast is hij ijzersterk en duurzaam.

Laminaat visgraatvloer

Een laminaatvloer is tegenwoordig erg populair. Zo heeft een laminaatvloer verschillende voordelen. Het is makkelijk te onderhouden en je hebt verschillend keuzes in kleuren en prijsklassen. Een laminaatvloer heeft een goede isolerende werking. De toplaag van een laminaatvloer bestaat uit een fotoprint die sterk lijkt op een echte houten vloer en verkleurd niet. Deze vloer is verkrijgbaar in verschillende soorten hardheid. Ook is een laminaatvloer eventueel eenvoudig zelf te leggen.

Voordelen van een visgraatvloer

Voor een visgraatvloer kan er gebruik gemaakt worden van vele verschillende houtsoorten.  Daarnaast kan de vloer ook geolied, gelakt of in de was gezet worden. Het is zelfs mogelijk om een houten vloer een verouderde look te geven waardoor er een authentieke sfeer ontstaat. Bij deze verouderde vloer vallen beschadigingen minder op. Ideaal voor een gezin met kinderen.

Traprenovatie

Bij JPM Parket doen we niet alleen de renovatie en onderhoud van je vloer, maar ook van je trap. Zo kan je de trap bijvoorbeeld een hele nieuwe uitstraling geven. Als je ervoor kiest je trap te laten renoveren kan je tegelijkertijd profielen aanbrengen op de treden. We frezen de treden daarbij enigszins in, zodat het profiel van metaal of rubber verzonken ligt in de tree. Dit voorkomt ongelukken. Ook kan je de zijkant van de trap laten bekleden met massief hout of multiplankparket. Er is veel mogelijk als het gaat om de renovatie van een trap, daarom adviseren we je graag.

JPM Parket Eindhoven

JPM Parket is dé parketspecialist uit Eindhoven en omstreken. Ben je op zoek naar een vloer maar heb je nog geen idee waar je voor wilt kiezen? Twijfel je bijvoorbeeld nog tussen een houten vloer of een PVC vloer? Kom dan eens langs in onze showroom. De showroom kent 200 vierkante meter aan voorbeeldvloeren. In de showroom krijg je een goed beeld van de verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen

Meest recente berichten