jpm logo 6

Wat is lamelparket?

lamelparket 6

Wat is lamelparket? Lamelparket is een parketvloer gemaakt van verschillende lagen hout. Waar een massief houten vloer uit één deel hout bestaat heeft lamelparket drie verschillende lagen hout. De toplaag van lamelparket is echt hardhout maar de onderste lagen bestaan uit goedkopere houtsoorten. De verschillende lagen hout worden kruislinks op elkaar verlijmd waardoor lamelparket een aantal voordelen heeft ten opzichte van massief houten vloeren.

5 Voordelen lamelparket

Goedkoper dan andere houten vloeren
In vergelijking tot andere houten vloeren is lamelparket goedkoper. Omdat alleen de toplaag uit hardhout bestaat en de onderste twee lagen gemaakt zijn van goedkoper hout zoals naaldhout, is deze vloer een stuk voordeliger.

Duurzaam en milieuvriendelijk
Ook hier spelen de verschillende lagen hout een grote rol. Omdat alleen de toplaag bestaat uit langzaam groeiend hardhout wordt er 80% minder hardhout gebruikt voor deze vloer. Dit maakt het lamelparket duurzamer en milieuvriendelijker.

Goedkopere vloer om te leggen
Lamelparket kan zwevend gelegd worden. Hierdoor zijn er minder arbeidsuren nodig om dit type vloer vakkundig te leggen. Lamelparket verlijmen aan de ondervloer is ook mogelijk maar dat kost aanzienlijk meer.

Geschikt voor vloerverwarming
Lamelparket is zeer geschikt voor vloerverwarming. Normaal gesproken zet hout uit onder temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen. Maar omdat de drie lagen van lamelparket kruislinks aan elkaar verlijmd zijn werkt het hout veel minder.

Makkelijk te verhuizen

Lamelparket wordt voornamelijk zwevend gelegd. Daardoor is het gemakkelijk te verhuizen. Massief houten vloeren worden vaak verlijmd aan de ondervloer waardoor het lastig is om dit soort vloeren te verhuizen.

JPM Parket Eindhoven

Bij JPM parket in Eindhoven hebben we de mooiste lamelparketvloeren al voor u uitgezocht. 
Meer weten over de voordelen van lamelparket? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op of kom een langs in onze showroom.