4 voordelen van lamelparket

Tegenwoordig is de keuze uit parket voor een nieuwe vloer erg groot. Zo is er de keuze uit: een verouderde vloer, multiplankvloer, lamelparket, tapisparket en nog veel meer. Waar vroeger vaak werd gekozen voor traditioneel parket vanwege het echte hout dat wordt gebruikt zijn er nieuwe soorten parket die winnen aan populariteit. Zo is lamelparket tegenwoordig erg populair. Hieronder 3 voordelen van lamelparket.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is op dit moment het meeste verkochte parket. Bijna elk soort lamelparket is hetzelfde opgebouwd, het bestaat namelijk uit 3 lagen. De bovenste laag bestaat uit een toplaag van eikenhout, de middelste en de onderste laag zijn vaak van populierenhout. De bovenste en onderste laag liggen in de breedte waar de middelste laag in de lengte ligt. Deze manier van opbouw van het parket heeft een aantal voordelen.Voordelen lamelparket

1. Prijs

De aanschaf van lamelparket is in vergelijking met massief houten vloeren een stuk goedkoper. Dit heeft te maken met de verschillende lagen van beide vloeren. De onderste 2 lagen van lamelparket zijn van goedkoper naaldhout waardoor de prijs lager is. De toplaag is wel van een duurder soort hardhout.

2. Minder werking

De middelste laag ligt 90 graden gedraaid van de bovenste en onderste laag. Hierdoor wordt de werking van de vloer bij temperatuurverschillen en vocht tegengegaan. De werking van lamelparket is tot 80% minder dan een massief houten parket.

3. Milieuvriendelijker en duurzamer

Alleen de bovenste laag is opgebouwd uit langzaam groeiend hardhout. Hierdoor is er 80% minder hardhout nodig voor lamelparket dan voor een massief houten vloer. Zeker als het lamelparket is opgebouwd uit hout van verantwoord beheerde bossen is dit zeker de groenste keuze.

4. Geschikt voor vloerverwarming

Vanwege de opbouw is lamelparket zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Lamelparket kan, in tegenstelling tot massief hout, beter tegen temperatuurverschillen.

JPM Parket

JPM Parket heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het leggen en onderhouden van vloeren. Met vakmanschap en persoonlijke aandacht heeft JPM Parket al vele bijzondere vloeren gelegd. Geïnteresseerd in lamelparket of één van onze andere vloeren? Neem eens een kijkje in onze showroom of neem contact met ons op.

Meest recente berichten