Laminaat vloeren

Lang niet alle liefhebbers van nieuwe houten vloeren zijn zich ervan bewust dat de kwaliteit van laminaatparket de afgelopen jaren sterk is verbeterd.

Hoe dan precies?

Voorkeuren

Het is slijtvaster geworden, kan tegen een stootje, is beschikbaar in allerlei patronen en kleuren en is amper nog te onderscheiden van massief parket.

Het laminaatparket waar jouw voorkeur naar uitgaat, is beschikbaar in verschillende soorten hardheid. In een ruimte die intensief wordt belopen of waar bureaustoelen op wieltjes staan, doe je er goed aan te kiezen voor een hogere hardheid. In slaapkamers volstaat een vloer met een lagere hardheid.

Laminaatparket wordt altijd zwevend gelegd. Het parket wordt dus niet vastgemaakt aan de ondergrond en kan daardoor makkelijk worden verwijderd. Een belangrijk verschil met tapisparket en multiplankparket: een laminaatparket kan niet worden gerepareerd als de toplaag versleten is. Wel kunnen delen worden vervangen. We raden je daarom altijd aan wat vloerdelen achter de hand te houden.

Het is goedkoop

Waarom een laminaat vloer?

Een groot voordeel van laminaatparket ten opzichte van veel andere houten vloeren zoals tapisparket is dat zowel de aanschaf als het leggen ervan goedkoper is.