jpm logo 6

Schuren en lakken

Een parketvloer schuren en lakken zorgt voor een langer, prachtig resultaat. Dat scheelt flink in de kosten en zo is de vloer weer als nieuw!

Jouw parketvloer schuren

Het schuren van een parketvloer is net als een opfrisbeurt voor je houten vloer. Na een tijdje krijgt je vloer krasjes en ziet hij er wat oud uit.

Door te schuren haal je die oude laag weg en komt het mooie hout eronder weer tevoorschijn. Daarna kun je er een beschermlaag op doen, zodat de vloer er weer als nieuw uitziet en langer mooi blijft.

Het is wel belangrijk om voorzichtig te schuren, zodat de vloer overal even mooi wordt. Laat dit door een professional doen. Denk bijvoorbeeld aan de experts van JPM Parket. Wij helpen graag bij het opknappen van jouw vloer. Zo is deze snel weer als nieuw!

Onderhoud van een parketvloer

In het onderhouden van tapisparket en multiplankparket kun je kiezen voor reiniging met lak of olie, eventueel in combinatie met beits. Wat is precies het verschil?

Lak ligt op het hout en dicht het hout af. Dat maakt het hout minder kwetsbaar voor beschadiging en verkleuring, bijvoorbeeld als je er rode wijn op knoeit.

En onderhoudsolie? Dat dringt juist door in het hout. Hierdoor blijft het hout ademen en is de vloer gevoeliger voor vocht en verkleuring.

Je kunt je vloer ook laten beitsen. Dat zorgt voor verdieping van de kleur en als je wilt ook voor een kleuraccent. Beits kan je vloer bijvoorbeeld een groene of rode zweem geven. Het is niet zo dat beits je houten vloer extra beschermt. Daarom worden vloeren na het beitsen altijd nog gelakt of geolied.

Schuren en lakken? Deze opties bieden wij!

LAK

OLIE

BEITS

Door je vloer te schuren en direct daarna te lakken, geef je jouw parketvloer de ultieme make-over. Eerst haal je met het schuren alle oude krasjes en oneffenheden weg. Het is alsof je de tijd even terugdraait en je vloer weer zijn jeugdige glans geeft. En dan, terwijl die frisse houtlook nog glinstert, breng je een laagje lak aan. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige glans, maar beschermt je vloer ook tegen nieuwe slijtage. Het is een twee-in-één oplossing die zowel praktisch als stijlvol is.

Parketvloeren schuren en lakken is een kunst op zich. Een gelakte parketvloer straalt niet alleen elegantie en klasse uit, maar biedt ook een duurzame bescherming tegen dagelijkse slijtage. De lak vormt een beschermende laag die het hout afschermt van vocht, vuil en krassen. Bovendien benadrukt een goede lak de natuurlijke schoonheid van het hout, waardoor de kleur en de tekening van de houtnerven nog beter tot hun recht komen. Het is een investering die de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengt en het onderhoud vergemakkelijkt. Een gelakte parketvloer is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een praktische keuze voor wie houdt van een combinatie van schoonheid en functionaliteit.
We helpen je daar graag bij.

Kan je vloer wel een opknapbeurt gebruiken?

Het leggen van een parketvloer in je woning is een behoorlijke investering. Ondanks nauwkeurig onderhoud kan het toch zo zijn dat je vloer na zoveel jaar aan een flinke opknapbeurt toe is.  

Behalve het onderhoud van de vloer door deze lakken of te bewerken met olie, kunnen we de vloer ook schuren. Hierdoor verdwijnen de putjes als sneeuw voor de zon. De diepere putjes vullen we met vloeibaar hout. Dit hout verkrijgen we door stof op te vangen en het te mengen met epoxyhars. Het vloeibare hout vult gaatjes en kieren, in precies de juiste kleur. Je vloer ziet er weer als nieuw uit.