Verouderde vloeren

De nieuwste trend op het gebied van nieuwe houten vloeren

Parketvloeren die eruitzien alsof ze al jaren oud zijn

Parketvloeren die eruitzien alsof ze al jaren oud zijn. De vloerdelen zijn ‘getrommeld’: dat betekent dat ze in een grote trommel zijn gestopt, samen met steentjes en glas. 

Het hout vertoont daardoor plekken van slijtage en er zitten putjes en kleine scheuren in. Deze verouderde houten vloeren zijn verkrijgbaar in tapisparket en als multiplankvloer. Overweeg je zo’n vloer, weet dan wel dat de spijkergaatjes zichtbaar blijven. Na het plaatsen wordt de vloer niet meer geschuurd en gelakt of geolied. Het is immers juist de bedoeling dat de vloer sporen van slijtage vertoont.

Wat bij verouderde vloerdelen wel gebeurt, is het beitsen in een bepaalde kleur. Deze beits zorgt voor verdieping van de kleur en geeft de woning een persoonlijk accent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mediterrane of Scandinavische sfeer. Ben je de kleur van de vloer na verloop van tijd beu? Dan kan de houten vloer worden opgeschuurd en voorzien van een andere kleur beits.

Verouderde eiken houten vloeren

Een verouderde houten vloer is momenteel erg populair. De uitstraling van de vloer zorgt voor een authentieke look in huis. In veel gevallen wordt de vloer bewerkt waardoor het deze uitstraling krijgt. De reden hiervoor is dat oude houten vloeren nauwelijks verkrijgbaar zijn. Wat is er dan allemaal mogelijk met verouderde houten vloeren? JPM heeft dit beschreven in een blog.

Wij maken gebruik van de merken Ceco en Meister waardoor ons aanbod enorm breed is. Om de beste indruk te krijgen van de mogelijkheden adviseren wij graag persoonlijk in onze showroom. Je kunt ons vinden aan de Lucas Gasselstraat in Eindhoven

voorbeelden vloeren 7

Voordelen verouderde vloeren

  • Beschadigingen De vloer is van nature al beschadigd, daardoor vallen nieuwe beschadigingen niet meer op. Ideaal dus voor restaurants, winkels en cafés.

  • Sfeer Een vloer als deze doet niet onder voor een echte 100 jaar oude vloer. Beiden vloeren geven een rustieke en authentieke uitstraling aan uw interieur.

  • Andere kleur Door middel van beits kunnen vloeren een kleur gegeven worden  naar wens. Na verloop van tijd kan een houten vloer worden opgeschuurd en met een beits van een andere kleur worden voorzien.

  • Vloerverwarming en legpatronen Vloerverwarming is goed te combineren met een houten vloer. Ook als de vloer als tapis parket en in verschillende patronen wordt gelegd.

Gelegde houten vloeren van JPM Parket

Benieuwd geworden hoe een verouderde houten vloer en precies uitziet? Hiernaast zijn een aantal afgeronde projecten van JPM Parket terug te zien. De afbeeldingen zijn afkomstig van:

  • Verouderde vloer Helmond
  • Verouderde vloer Valkenswaard
  • Verouderde vloer Oirschot
  • Verouderde vloer Veldhoven
 
Ook een verouderde vloer in huis? Maak een afspraak.
Verouderde vloeren
Visgraatvloer
tapisparket
multiplank filter

Verhoog je huiscomfort met vloerverwarming: let op de stevigheid van je verouderde parketvloer.

Vloerverwarming is een effectieve manier om een huis te verwarmen en kan ook gebruikt worden in combinatie met verouderde parketvloeren. Echter, voordat je vloerverwarming installeert in een huis met verouderde parketvloeren, is het belangrijk om eerst te controleren of de vloer stevig genoeg is om de extra belasting van de vloerverwarming aan te kunnen. Als de vloer te zwak is, kan het nodig zijn om deze eerst te versterken voordat je de vloerverwarming kunt installeren. JPM parket adviseert graag over vloerverwarming in combinatie met een verouderde vloer.

Verouderde parketvloeren hebben een prachtige charme en zijn een mooie aanvulling op elke woninginrichting. Maar verouderde parketvloeren kunnen ook moeilijk te onderhouden zijn, waardoor de stevigheid na verloop der jaren afneemt.  Gelukkig zijn er verschillende manieren om verouderde parketvloeren op te knappen of te renoveren, zodat ze weer als nieuw kunnen ogen én weer lang mee kunnen.

 

Welke oude vloeren zijn stevig genoeg voor een vloerverwarming?

Het is moeilijk om algemeen te zeggen welke oude vloeren stevig genoeg zijn voor vloerverwarming, dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort hout, de dikte van de vloer, de staat waarin de vloer verkeert en of de vloer al eerder is gerenoveerd. Eiken houten vloeren zijn bijvoorbeeld in bijna elk geval stevig genoeg vanwege de kwaliteit en dikte van het hout.

Kwaliteit voorop

Relaxed wonen?

Kies voor een verouderde vloer, waarop een scheurtje of een deukje extra niet opvalt.