Lakken en Schuren

Wie een parketvloer goed beschermt door deze te lakken en eventueel te schuren, houdt ‘m langer mooi.

Onderhoud van een parketvloer

In het onderhouden van tapisparket en multiplankparket kun je kiezen voor reiniging met lak of olie, eventueel in combinatie met beits. Wat is precies het verschil?

Lak ligt op het hout en dicht het hout af. Dat maakt het hout minder kwetsbaar voor beschadiging en verkleuring, bijvoorbeeld als je er rode wijn op knoeit.

En onderhoudsolie? Dat dringt juist door in het hout. Hierdoor blijft het hout ademen en is de vloer gevoeliger voor vocht en verkleuring.

Je kunt je vloer ook laten beitsen. Dat zorgt voor verdieping van de kleur en als je wilt ook voor een kleuraccent. Beits kan je vloer bijvoorbeeld een groene of rode zweem geven. Het is niet zo dat beits je houten vloer extra beschermt. Daarom worden vloeren na het beitsen altijd nog gelakt of geolied.

Uit welke tapisparketten kun je kiezen

LAK

OLIE

BEITS

We helpen je daar graag bij.

Kan je vloer wel een opknapbeurt gebruiken?

Het leggen van een parketvloer in je woning is een behoorlijke investering. Ondanks nauwkeurig onderhoud kan het toch zo zijn dat je vloer na zoveel jaar aan een flinke opknapbeurt toe is.  Behalve het onderhoud van de vloer door deze lakken of te bewerken met olie, kunnen we de vloer ook schuren. Hierdoor verdwijnen de putjes als sneeuw voor de zon. De diepere putjes vullen w met vloeibaar hout. Dit hout verkrijgen we door stof op te vangen en het te mengen met epoxyhars. Het vloeibare hout vult gaatjes en kieren, in precies de juiste kleur. Je vloer ziet er weer als nieuw uit.