jpm logo 6

Vloerverwarming houten vloer

Vloerverwarming vloer

Is een houten vloer geschikt voor vloerverwarming? Ja, dat is het zeker. Een natuurproduct als hout houdt gemakkelijk de warmte vast. Hout is echter wel een product dat kan werken. Daarom zijn niet alle houten vloeren geschikt en is de manier van leggen ook van belang. Wij leggen u graag uit waar welke vloeren wel en welke vloeren er minder geschikt zijn.

Geschikt voor vloerverwarming

Welke houten vloeren zijn er geschikt voor vloerverwarming?

Tapis parket

Tapis parket wordt op een traditionele manier gelegd. Dit houdt in dat de vloer wordt verlijmd en wordt gespijkerd aan de ondervloer. Zo kan de vloer niet gaan werken onder verschillende temperatuurverschillen.

Multiplankvloer

Nieuwbouwwoningen zijn vaak uitgerust met vloerverwarming. Een multiplankvloer kan je hiermee prima combineren als er gebruik wordt gemaakt van een speciale lijm. Deze lijm is elastisch en veert mee met de vloer.

Minder geschikt voor vloerverwarming

Er zijn een aantal vloeren die minder geschikt zijn voor vloerverwarming

Lamelparket

Lamelparket wordt zwevend gelegd. Voordeel van deze manier van leggen is dat de vloer weer gemakkelijk verhuisd kan worden. Door de vloer zwevend te leggen zit de vloer los van de ondervloer. Door de warmte van de vloerverwarming kan de vloer gaan werken.

Verouderde vloeren

Verouderde vloeren zijn bijna altijd gemaakt van massief hout. De dikte zorgt ervoor dat veel warmte verloren gaat. Daarom raden wij het af om deze vloer te leggen in combinatie met vloerverwarming.

Hongaarse punt vloer Eindhoven


JPM Parket

JPM Parket in Eindhoven is de parketspecialist in Eindhoven. In onze 200 m2 showroom staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden en kunt u al onze vloeren van dichtbij bekijken. Liever telefonisch advies? Neem contact met ons op.