Blokpatroon vloer

blokpatroon vloer
Dat vloeren in verschillende patronen gelegd kunnen worden, weten we. Maar wist je dat een parketvloer ook in een blokpatroon gelegd kan worden? Wij leggen je graag uit wat het blokpatroon is én welke houtsoorten jij hiervoor kunt gebruiken in jouw woning!

Wat is een blokpatroon?

Een blokpatroon wordt vaak gebruikt bij een parketvloer. Hierbij worden meerdere tapis stroken in rijen, meestal van 3 á 4 stroken, naast elkaar gelegd. Zo ontstaat er een vierkante vorm. Het volgende vierkant wordt precies andersom gelegd, waardoor er een blok patroon ontstaat. Een blokpatroon vloer is een klassieke vloer die vroeger veelal werd gebruikt. Ondanks dat je tegenwoordig misschien niet zo snel aan een blokpatroon vloer denkt, is het patroon weer terug van weggeweest en wordt het in vele woningen toegepast. Doordat het mogelijk is om een blokpatroon te leggen met verschillende houtsoorten en afwerkingen, varieert de uitstraling enorm. Hiermee past de vloer in vrijwel elk interieur.

Houtsoorten

Blokpatroon vloeren kunnen gelegd worden met diverse houtsoorten. Hierbij is een eikenvloer of beukenvloer het meest populair. Maar ook de noten vloer, teak vloer en kersen vloer kunnen gelegd worden in het blokpatroon. De verschillende houtsoorten kunnen allemaal op verschillende manieren afgewerkt en gelakt worden, waardoor de kleur en stijl altijd aansluit op jouw interieur en de gebruikersintensiviteit.

Voordelen blokpatroon vloer

Doordat blokpatroon vloeren voornamelijk gelegd worden met kwaliteit houtsoorten, zitten er veel voordelen aan een blokpatroon vloer. Wij sommen ze even voor je op.
  • De vloer kan vaker geschuurd worden door de dikte van de planken, waardoor de vloer een leven lang mee kan.
  • Veel afwerkingsmogelijkheden
  • Authentiek en klassiek
  • Kan in combinatie met een vloerverwarming gelegd worden
  • Er wordt gebruik gemaakt van harde houtsoorten, waardoor de vloer geschikt is voor intensief gebruik.

Blokpatroon vloeren bij JPM Parket in Eindhoven

Ben je geïnteresseerd in een blokpatroon vloer of wil je de houtsoorten in het echt bewonderen? Neem dan nu contact met ons op voor een afspraak in onze showroom en laat je inspireren!

Meest recente berichten