Project omschrijving

Tapisparket

Alle nieuwe houten vloeren uit het assortiment van JPM Parket hebben zo hun eigen specificaties en voordelen.

Zo kun je kiezen voor tapisparket. Dat is de verzamelnaam voor het ambachtelijke parket zoals het van oudsher wordt gelegd: op een ondervloer van mozaïek of spaanplaat. Daar bovenop komt de eigenlijke parketvloer van massief hout. Het verlijmen en vernagelen van de vloer op de ondervloer gebeurt met spijkergaatjes, die worden gestopt met vloeibaar hout. Wie goed kijkt, ziet die gaatjes te zitten. Daaraan herken je een ambachtelijke tapisparketvloer.

Een tapisparketvloer wordt gelegd in stroken of in een blokpatroon of de visgraat. Dit vergt altijd precisie, kennis van het materiaal en vakmanschap. Wanneer we de nieuwe houten vloer hebben gelegd, gaan we deze in zijn geheel opschuren en zetten we ‘m afhankelijk van de wens van de klant in de lak of in de olie.

STROKEN

BLOKPATROON

VISGRAAT

Waarom een tapisparketvloer?

De vloer zet niet uit en krimpt niet

De kans dat er scheuren ontstaan of het parket gaat bollen bijzonder klein is. Daarnaast is de houten vloer goed te combineren met vloerverwarming. Ook zijn beschadigingen in een tapisvloer nagenoeg kleurloos te repareren, vooral als de vloer van eiken is.

Ik wil een tapisvloer
Kwaliteit voorop

Neem contact op met JPM Parket in Eindhoven.

Wil je een mooie nieuwe vloer? Je oude vloer een nieuw leven inblazen door deze te laten schuren of wil je je trap laten bekleden zodat deze weer mooi en veilig is?

NEEM CONTACT OP