Hongaarse punt vloer Eindhoven

Hongaarse punt vloer


Ben je op zoek naar een mooie, elegante vloer maar wil je liever wat anders dan een visgraatvloer? Kies dan voor een Hongaarse punt vloer! JPM Parket in Eindhoven helpt je graag bij het uitzoeken van een vloer die aansluit op jouw wensen en behoeften.

Wat is een Hongaarse punt vloer? 

Zowel de visgraat- als de Hongaarse punt vloer komen vaak prachtig tot hun recht in een klassiek interieur. Er is echter een belangrijk verschil tussen beide vloeren. Het verschil tussen een visgraat- en Hongaarse punt vloer is niet groot. Het verschil zit hem in de belijningen en groeven. Zo wordt bij een visgraat vloer de planken trapsgewijs gelegd en bij een Hongaarse punt ligt het bovenste deel van de planken tegen elkaar. Verder liggen de planken van een Hongaarse punt vloer onder een hoek van 45 of 60 graden.

Materiaal Hongaarse punt vloer

Het Hongaarse punt patroon kan gelegd worden met verschillende materialen. De meest voorkomende materiaalsoort is een parketvloer.

Houten Hongaarse punt vloer

Zoals je wellicht weet is een houten vloer, ook wel een parketvloer genoemd, verkrijgbaar in verschillende houtsoorten met elk een unieke uitstraling. In de meeste gevallen wordt er bij een Hongaarse punt vloer gebruik gemaakt van tapis parket of bourgogne parket. Deze vloeren zijn voornamelijk geschikt voor huishoudens, of werkvloeren, die intensief gebruikt worden. Door de dikke toplaag kan de vloer namelijk meerdere malen geschuurd en gelakt worden, waardoor de vloer vele jaren mee kan. Benieuwd naar de voordelen van tapis parket? 

PVC Hongaarse punt vloer

Tegenwoordig is het Hongaarse punt patroon niet alleen maar geschikt voor houten vloeren, maar ook voor PVC vloeren. Indien je kiest voor een PVC vloer, geniet je van de vele voordelen van het materiaal én het uiterlijk van een houten vloer. En wist je dat een pvc vloer goed tegen vocht kan? Ideaal dus als je een Hongaarse punt vloer in je badkamer wilt leggen, maar liever geen tegels gebruikt.

Laminaat Hongaarse punt vloer

Door de grote populariteit van een laminaat vloer, is het materiaal zo ontwikkeld dat je ook met laminaat het Hongaarse punt patroon kunt creëren. Ook laminaat heeft veel voordelen, waaronder het onderhoudsvriendelijke karakter van het materiaal en de verschillende keuzes in kleuren én prijsklassen.

Hongaarse punt vloeren bij JPM Parket in Eindhoven

Op zoek naar een Hongaarse punt vloer in Eindhoven? Wij verwelkomen je graag in onze showroom! In onze 200 vierkante meter showroom hebben we een ruim aanbod aan geschikte vloeren voor het Hongaarse punt patroon. Liever eerst wat meer informatie? Geen probleem, neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

Meest recente berichten