5 Voordelen van Tapis parket

villa vloer
Tapis parket is Frans voor tapijtparket, de verzamelnaam voor het ambachtelijke parket zoals het van oudsher wordt gelegd. Onder tapis parket wordt verstaan dat een massief houten plank door midden is gezaagd. Deze twee plankjes worden rondom geschaafd maar er worden geen messing en groef op de plank gezet. De dunne planken worden vervolgens gelijmd aan de ondervloer waardoor ze in een patroon kunnen worden gelegd. Na het leggen wordt de vloer vastgeniet aan de ondervloer. Lees hier wat de 5 voordelen van tapis parket zijn!

Verschillen

Naast tapis parket kan er ook Bourgogne parket worden gelegd. Beide soorten hebben veel overeenkomsten. Het enige verschil is de breedte van de planken. De breedte van tapis parket is maximaal 10cm. Bredere plankjes worden dus Bourgogne parket genoemd.

Voordelen Tapis Parket

Het grote voordeel van tapis parket is de manier waarop het gelegd kan worden. Zo is er de keuze om het in stroken, een blokpatroon of visgraat te leggen. Het is zelfs mogelijk om creatief te zijn en een eigen ontwerp te creëren!Andere voordelen van Tapis parket:
  1. Tapis parket is een dun materiaal en dus erg geschikt voor vloerverwarming. Door de geringe dichte blijft de warmte niet in de vloer zitten.
  2. Naast de vele mogelijkheden qua patronen parket zijn er tot wel 40 verschillende soorten houten beschikbaar als tapis parket.
  3. Tapis parket heeft als voordeel dat het meerdere keren geschuurd kan worden. Met goed onderhoud kan een tapis parket vloer een leven lang mee!
  4. Door de voordelen van het precies en strak leggen van de vloer is er weinig werking en kraakt de vloer niet of nauwelijks.
  5. Tapis parket is erg populair door de eerder genoemde patronen waarin de vloer kan worden gelegd. Zo kan tapis parket gelegd worden in een strook-, blok- of een visgraatpatroon.

JPM Parket Eindhoven

JPM Parket is dé parketspecialist uit Eindhoven en omstreken. Ben je op zoek naar een vloer maar heb je nog geen idee waar je voor wilt kiezen? Twijfel je tussen parket, laminaat of misschien een PVC vloer? Kom langs in de showroom van JPM Parket in Eindhoven. De showroom kent 200 vierkante meter aan voorbeeldvloeren. In de showroom krijg je een goed beeld van de verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen. Het materiaal van onze parketvloeren komt uit duurzaam beheerde bossen en is voorzien van het FSC-keurmerk.Ben je geïnteresseerd in tapis parket? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op! Naast vloeren van tapis parket hebben we ook lamelparketPVC, laminaatvloeren en multiplankvloeren.

Meest recente berichten