Project omschrijving

PVC vloeren

JPM Parket vloeren

PVC vloeren zijn erg populair in Nederland Dit hebben ze te danken aan het onderhoudsvriendelijke karakter. Tegenwoordig zijn PVC vloeren te verkrijgen in allerlei soorten, maten, kleuren en kan er zelfs een PVC vloer in visgraatpatroon gelegd worden.

Wat zijn PVC vloeren?

De afkorting ‘pvc’ staat voor polyvinylchloride, een materiaal dat wordt gebruikt in ontelbare producten. In pvc-buizen bijvoorbeeld, die elektrische bedrading bij elkaar houden. PVC vloeren bestaan uit verschillende lagen. De onderste laag bepaalt de stabiliteit van de vloer. De toplaag bestaat uit een filmlaag en bepaalt het uiterlijk van de vloer. Deze filmlaag is tegenwoordig zeer realistisch waardoor de houtlook goed nagebootst kan worden. Tot slot bestaan PVC vloeren uit een beschermlaag die de vloer slijtvast maken.

Voordelen PVC vloeren

Er zijn genoeg redenen om voor een PVC vloeren te kiezen. Ze hebben namelijk veel voordelen:

 • Onderhoudsvriendelijk
  PVC vloeren hebben een glad oppervlak. Hierdoor blijft stof en ander vuil liggen en kan het gemakkelijk worden verwijderd door te stofzuigen en dweilen. Een ideale vloer voor mensen met allergieën.

 • Sterke vloeren
  De toplaag is zeer sterk en beschermt de vloer. De duurdere PVC vloeren hebben een vrij dikke toplaag waardoor deze vloer 25 jaar lang mee kan gaan. Dit maakt de vloer sterker dan bijvoorbeeld laminaat, vinyl of tapijt.

 • Geluiddempend
  Een van de belangrijkste voordelen van een PVC vloer is dat deze vloer geluiddempend is. Daarom wordt een PVC vloer vaak gelegd in appartementencomplexen.

 • Vloerverwarming
  Hoe lekker is het om uw vloer te combineren met vloerverwarming? Zo heeft u nooit meer last van koude voeten in huis. PVC vloeren passen zich gemakkelijk aan de temperatuur van de omgeving aan, waardoor PVC vloeren zeer geschikt zijn om te leggen in combinatie met vloerverwarming.

 • Waterbestendig
  Een PVC vloer is een van de weinige vloeren die waterbestendig is. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over geknoei met water. Het is zelfs mogelijk om deze vloer in de badkamer te leggen!

 • Veel keuze in dessins
  Door de filmlaag zijn er veel mogelijkheden wat betreft het uiterlijk van de vloer. Wilt u een vloer met een houtlook, betonlook of tegellook? Geen probleem! Er is altijd een PVC vloer die past bij u en uw interieur.

 • Reparatie is mogelijk
  Natuurlijk is het mogelijk dat er na verloop van tijd kleine beschadigingen ontstaan. Hoewel het niet mogelijk is om de beschadigingen te verwijderen kunnen we de stroken wel individueel vervangen.

Een nieuwe PVC vloer uitkiezen?

Als vloerspecialist heeft JPM Parket een breed assortiment vloeren. Zo ligt er in onze 200 m2 showroom in Eindhoven altijd een vloer die bij u en bij uw interieur past. Ook een andere vloer bekijken? Geen probleem. Ook voor houten vloeren of laminaatvloeren bent u bij ons aan het juiste adres.

Heeft u vragen over een van onze vloeren? Neem contact met ons op.

Contact opnemen
Kwaliteit voorop

Neem contact op met JPM Parket in Eindhoven.

Wil je een mooie nieuwe vloer? Je oude vloer een nieuw leven inblazen door deze te laten schuren of wil je je trap laten bekleden zodat deze weer mooi en veilig is?

NEEM CONTACT OP